Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Pomeranče důkladně omyjeme a osušíme. Nastrouháme si kůru z 1 pomeranče, potom z obou pomerančů vymačkáme šťávu. Žloutky ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a přidáme postupně olej, mouku s práškem do pečiva, špetku soli, pomerančovou šťávu a mléko dle potřeby. Můžeme přisypat rozinky, sušené brusinky nebo kandované ovoce. Nakonec zlehka vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, ve zbylé 1/3 těsta rozmícháme meltu a skořici a přidáme navrch do formy. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 45 minut. Upečenou pomerančovou bábovku můžeme přelít čokoládovou nebo pomerančovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem.