Citrusy by neměly být chemicky ošetřené, případně pečlivě omyté. Dva oloupejte, kůru si dejte stranou, rozkrojte je a spolu s dalšími dvěma pomeranči z nich vymačkejte šťávu. Další čtyři pomeranče, citrony a oloupané kiwi nakrájejte na tenké plátky. V hrnci zahřejte kůru a šťávu z pomerančů, přidejte 100 ml hroznové šťávy a cukr. Promíchejte a krátce zlehka povařte. Ovocný sirup zchlaďte a přeceďte přes sítko. Polovinu sirupu smíchejte s portským vínem a likérem. Poslední pomeranč odšťavněte a šťávu smíchejte s druhou polovinou ovocného sirupu. Kousky ovoce rozdělte do dvou nádob, jednu - pro dospělé - naplňte směsí z portského vína a pro děti šťávou pomerančovou. Přidejte kostky ledu, do směsi - s portským přilijte růžové víno a do druhé zbytek hroznové šťávy. Nejméně na hodinu dejte do lednice, potom promíchejte a podávejte.