Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Máslo utřeme s cukrem a vejcem, vmícháme sůl, skořici, zázvor a pomerančovou kůru. Pak vmícháme po částech mouku, přendáme na pomoučený vál a uhněteme hladké pevné těsto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Těsto vybalíme z fólie, znovu prohněteme a na pomoučeném válu vyválíme na plát silný 5 mm. Z těsta vykrajujeme sušenky (pr. 5-6cm), rozložíme na plechy s pečícím papírem a pečeme 12-15 minut na 180°C. Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce. Moučkový cukr vsypeme do mísy a vmícháme takové množství pomerančového likéru, aby vznikla poleva, cukroví potřeme a posypeme nasekaným kandovaným pomerančem. Asi 50 kousků.