Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
V kastrůlku rozpustíme med s cukrem a máslem, mícháme, až se vše spojí, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Na vál dáme mouku smíchanou se sodou a kořením, uděláme do ní důlek, vklepneme vejce a přidáme vlažnou medovou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladu aspoň dvě hodiny, ale můžeme ho nechat odležet i dva dny. Těsto rozválíme a vykrájíme si libovolné tvary. Ve středně rozehřáté troubě je pečeme, až lehce zrůžoví. Upečené vychladlé sušenky polijeme ledovou polevou a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry. Ledová poleva: 250 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu a 2 lžíce horké vody třeme tak dlouho, až se vytvoří hladká ledová poleva.