Obloha: 100 g rybízového želé, 6 malých pomerančů, 8 plátků bílé želatiny, 200 ml pomerančového sirupu, 250 g měkkého tvarohu, 600 ml smetany, 1 balíček čiré dortové polevy Troubu předehřejeme na 180°C. Vejce s pomerančovým aroma a cukrem ušleháme do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, škrobovou moučkou, vaječnou pěnou, přidáme mleté mandle a promícháme. Rozevírací formu o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Pečeme asi 25 minut. Plát necháme vychladnout. Povrch seřízneme a 1 x vodorovně překrojíme. Spodní díl korpusu potřeme želé. Na podnos dáme pečicí papír a přiložíme dortový prstenec o velikosti korpusu. Pomeranče oloupeme a na krájíme na tenká kolečka, která hustě narovnáme do prstence. Želatinu namočíme. Ohřejeme pomerančový sirup, vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v horkém sirupu. Necháme ji v míse vychladnout, přidáme tvaroh a vše promícháme. Smetanu ušleháme dopevna a zapracujeme do tvarohové směsi. Polovinu krému rozetřeme na pomeranče, přiložíme korpus bez želé, potřeme zbylým krémem a přiložíme korpus tak, aby strana potřená želé byla vespod. Uložíme na 4 hodiny do chladu. Na povrch prstence polžíme tác a celý dort obrátíme. Sundáme prstenec a opatrně sloupneme pečicí papír a opatrně sloupneme pečicí papír. Podle návodu na obalu připravíme polevu, rozetřeme ji na pomeranče, necháme ztuhnout a ozdobíme mandlemi.