Staňte se našimi fanoušky na:

Pórková polévka s kari a krutony

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začněte tím, že si nakrájíte pórek s gothajským salámem na malé kostičky. Potom si uvařte vývar. Ten udělejte tak, že si do hrnce nalijete zhruba dva litry vody, do něj dejte vepřové kosti, bobkový list, pár kuliček pepře a přiklopte pokličkou. Vše vařte pozvolna na velmi mírném ohni asi dvě hodiny. Aby byl vývar čistý, přeceďte ho přes cedník, který předtím vyložte utěrkou. Pak na pánvi nechte zpěnit kousek másla a orestujte na něm na kostičky nakrájený gothajský salám a celý pórek. Vše průběžně míchejte. Přibližně po dvou minutách, když je gothaj s pórkem opečený dozlatova, je přendejte do přecezeného vývaru. Ze 100 g másla a hladké mouky si na pánvi připravte světlou jíšku, kterou postupně přimíchávejte do vývaru, aby polévka krásně zhoustla. Nakonec do polévky přisypejte kari koření a podle chuti ji ještě osolte a opepřete. Potom si připravte krutony. Na pánvi nechte zpěnit zbylý kousek másla a rohlíky - ideálně den staré - nakrájejte na drobné kostičky, které opečte dozlatova. Do polévky je pak dejte těstně před podáváním - nasypte je rovnou do talíře. Když se náhodou stane, že doma nemáte ani jeden rohlík, osmažte krutony z kousku nakrájeného chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dusan.berousek|14. června 2013
Hmmm zajímavý recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!