Korpus připravíme smícháním všech surovin a prohnětením na hladké, tvárné těsto. Necháme ho asi 1/2 hodiny v lednici. Pak těsto rozválíme (nebo roztlačíme do formy) tak, aby mělo vyšší okraje (zabrání se tak rozlití zálivky) a předpečte při 160°C. Náplň na koláč: 60g cibule, 130g pórku, 100g anglické slaniny, 50g sádla, 4 vejce, 150ml smetany, drcený kmín, provensálské bylinky, sůl, 120g strouhaného sýra Na pánvi osmahneme jemně nakrájenou cibuli pak přidáme nudličky slaniny a nakonec kratince opečeme pórek. Stáhneme z tepla, osolíme a okořeníme. Na předpečený korpus rozetřeme pórkovou směs a všechno zalijeme rozkvedlanými vejci ve smetaně. Pečeme zvolna dalších 15 minut, nakonec posypeme sýrem, aby se rozpekl. Podle chuti můžeme přidat např. nakládané kapary či sardelkové řezy.