Recept na Speciální těsto najdete na TR v receptu "Různá těsta do formy 23 cm". Pórek nakrájejte na tenké plátky, použijte jen bílou část a kousek zelené. Plátky krátce opečte na velké pánvi v první dávce másla, na mírném ohni asi 8-10 minut a za častého míchání. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. mezitím v malém kastrůlku rozpusťte druhou dávku másla. Přidejte mouku, zahřejte a připravte světlou jíšku. Přidávejte po troškách mléko a stále míchejte. Během 4-5 minut získáte hladký bešamel - měl by být dostatečně hustý. Z bílku ušlehejte tuhý sníh a důkladně promíchejte s pórkem, bešamelem, čedarem, solí a pepřem. Těstový korpus vezměte z chladničky a vybalte z fólie. Na těsto vlijte pórkovou směs a posypte parmazánem. V troubě vyhřáté na 180°C pečte 40 minut.