Staňte se našimi fanoušky na:

Povidla od Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Povidla připravujeme ze švestek hodně vyzrálých i přezrálých. Opláchnuté švestky vypeckujeme a umeleme, dáme do širokého kastrolu, podlijeme trochou vody a za občasného míchání zvolna vaříme. Když se objem zmenší asi o 1/3 a povidla nepadají z vařečky, jsou hotová (vaření trvá několik hodin). Povidla z vyzrálých švestek nepřislazujeme. Ještě horkými naplníme nahřáté sklenice, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme do chladna a temna.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!