Staňte se našimi fanoušky na:

Povidlák

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a trošku vlažného mléka, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Ke zbytku mouky přidáme zbytek cukru, vejce, olej a kvásek. Zbytkem mléka zaděláme těsto a nechánme vykynout. Povidla rozmícháme s rumem, vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho povidly a posypeme ořechy. Pak rozkrájíme na dlouhé pruhy, aby šířka byla shodná s výškou formy. Jeden z pruhů srolujeme a postavíme ho do středu vymazané formy. Pak na něj postupně navineme ostatní pruhy a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pečeme asi 40 minut na 170°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |8. března 2015
1+++ Odpovědět
Polda |12. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!