Knedlíčky: Nejdříve si postavíme velký hrnec s mírně osolenou vodou na plotnu a uvedeme do varu. Brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, polohrubou mouku, škrob a rychle vypracujeme vláčné těsto. pokud by se nám zdálo řídké, přidáme trochu mouky. Na pomoučněném vále vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na malé kousky. Knedlíčky vhazujeme do vařící vody a když vyplavou, tak chvilinku povaříme a děrovanou naběračkou vytáhneme a dáváme do mísy. Polijeme rozpuštěným máslem nebo olejem a promícháme. Omáčka: Do hrnce dáme máslo, rozpustíme, přidáme trochu hladké mouky a uděláme světlou zásmažku. Zalijeme 200 ml vody, přidáme povidla, citrónovou kůru, podle chuti skořici, cukr a za stálého míchání rozvaříme na hladkou omáčku. Pokud bude omáčka hodně hustá přidáme ještě trochu vody a povaříme. Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podle své chuti dochutíme.