Mouku prosijte do mísy a do středu udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí a přidejte lžičku cukru. Zalijte polovinou vlažného mléka a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Přidejte zbylé vlažné mléko, vejce, špetku soli, vše zpracujte na tužší nelepivé těsto a nechte je na teplém místě nakynout. Povidla smíchejte s rumem a skořicí. Těsto rozválejte na plát silný asi 1 cm a rozkrájejte ho na čtverce. Na každý dejte lžící povidel a zabalte do knedlíku. V dlaních je zakulaťte a nechte ještě asi 15 minut kynout. Knedlíky postupně vkládejte do vroucí osolené vody a za občasného otáčení vařte 8 minut. Po uvaření knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára a zůstaly kypré. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité máslem.