Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Vodu přivedeme k varu se solí a margarínem. Přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud těsto nevychladne. Mezitím stáhneme hrnec z ohně a do těsta postupně vmícháme vejce. Rozehřejeme fritovací olej, smočíme v něm lžíci a pak vypichujeme z odpalovaného těsta malé kobližky. V horkém tuku je smažíme po částech asi 5 minut, přitom je jednou obrátíme. Kobližky vyndáme z tuku a necháme krátce okapat na papírových ubrouscích. Cukr smícháme se skořicí a horké kobližky v něm obalíme. Povidla utřeme dohladka se slivovicí, naplníme je do zdobícího sáčku a nastříkáme do naříznutých kobližek. Do kobližek můžeme dát i jinou náplň, např. malinovou nebo jahodovou zavařeninu.