Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Do kastrůlku dejte máslo, med a cukr. Za stálého míchání zahřejte téměř k varu. Mouku prosejte s perníkovým kořením,kypřícím práškem a kakaem. Přidejte 1 vejce,pomerančovou kůru,umleté ořechy a medovou směs.Zpracujte na hladké tuhé těsto. Nechte odležet do druhého dne v chladu. Odležené těsto rozválejte na plát silný 5 mm. Vykrájejte tvary a rozložte na plechy vyložené pečícím papírem. Potřete je rozšlehaným vajíčkem a vložte do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 15 min. Po upečení nechte vychladnout na papíře a potom opatrně sloupněte. Polovinu perníčků potřete švestkovými povidly a slepte s druhou polovinou. Polijeme čokoládovou, citronovou nebo rumovou polevou a ozdobíme.