Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme špetku vanilinového cukru a soli a promícháme vařečkou. Jakmile se droždí začne rozpouštět, přisypeme část mouky, přidáme vlažné mléko, vejce a zbylý vanilinový cukr a promícháme. Za postupného přidávání zbylé mouky vypracujeme hladké pružné těsto, které se nepřichytává na stěny mísy (musíme ho propracovat opravdu důkladně, pak se přestane lepit). Je-li třeba, přidáme trochu více mouky, těsto musí být dost tuhé. Připravené těsto necháme na teplém místě vykynout 45 minut. Z vykynutého těsa lžící vykrojíme kousky, které na pomoučeném válu zploštíme rukou nebo válečkem do větších placiček. Na každou položíme jednu pralinku, těsto zabalíme a v rukou zakulatíme. Knedlíky necháme na válu ještě asi 7 - 10 minut kynout, pak je vložíme do vroucí lehce osolené vody (nebo do pařáčku, který položíme nad hrnec s vroucí vodou) a vaříme asi 9 - 10 minut. Mezitím zahřejeme med na teplotu asi 50 °C a smícháme ho s rumem. Uvařené knedlíky necháme odkapat, rozdělíme je na nahřáté talíře s medovou omáčkou a posypeme strouhanou čokoládou. Kdo chce, může si ještě knedlíky vylepšit kopečkem šlehačky.