Polévka z hrášku a špenátu
20
2
7
Cibuli nakrájíme na půlky, a půlky na tenká kolečka, do hrnce dáme 3 lžíce oleje a cibuli restujeme do zlaté až světle hnědé barvy. Na závěr restování přidáme kmín, pepř, osolíme. Půl minuty necháme ještě restovat a podlejeme 2 dl bílého kvalitního vína (např.pálava) necháme 2 min vařit a dolejeme vodu. Přivedeme k varu a 15-20 min vaříme, dosolíme popřípadě dopepříme a přidáme kostku masového vývaru (lze použít místo vody, masový vývar). Polévka musí mít po uvaření zlatohnědou průhlednou barvu, nesmí být zakalená moukou nebo něčím jiným. Naservírujeme polévku a dozdobíme 3 kousky grilovaným toastem a posypeme nastrouhaným sýrem. Sýr doporučuji kvalitnější. Dobrou chuťr.