Ingredience: Korpus: 100 g sušenek – používám klasické hranaté BeBe (zkoušela jsem zelené a červené) 25 g krystalu 55 g rozpuštěného másla Náplň: 500 g tvarohu (plnotučný nebo polotučný - nepoznala jsem rozdíl; vaničkový je lepší) 100 g cukru 15-20 g mouky 2-3 vejce 40 ml šlehačky Poleva: 120 ml kysané smetany 15 g cukru Postup Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Směsí vyložíme dortovou formu (dno a cca 2 cm okraje) a umačkáme. Dáme na chvíli do lednice. V misce lehce smícháme tvaroh s cukrem a moukou. Postupně přidáme vejce a šlehačku. Náplň nalijeme do formy s připraveným korpusem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 15 minut na 170° C, poté snížíme teplotu na 120° C a pečeme dalších 60-90 minut. Délka pečení závisí na troubě, já peču jen hodinu. Tvaroh by neměl být přesušený, ale vláčný. Mezitím si smícháme kysanou smetanu s cukrem. Po dopečení cheesekace vyndáme z trouby, shora potřeme oslazenou smetanou a vrátíme na dalších 15 minut do trouby. Po vychladnutí je dobré dát cheesecake do lednice, nejlépe přes noc – chutě se lépe spojí a korpus se přestane drobit.