Maso dejte společně vařit a připravte si asi 2500 ml vývaru. Pak na oleji osmažte najemno nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Potom k osmažené zelenině přidejte protlak, propasírovaný česnek a přilejte 250 ml vývaru. Vše nechte 10 minut podusit. Během dušení nakrájejte papriku a brambory na menší kousky. Hlávkové zelí nakrouhejte najemno a vše i s podušenou zeleninou a bobkovými listy přidejte do zbylého vývaru, ze kterého vyndejte maso. Polévku osolte, opepřete a nechte ještě tak hodinu vařit. Hotový boršč nakonec dochuťte octem, vraťte do něj na menší kostičky nakrájené maso a ještě přisypejte najemno nakrájený čerstvý kopr. Těsně před podáváním dejte do každého talíře asi tři lžíce kysané smetany. Boršč servírujte horký, v miskách, s plátky čerstvého černého chleba nebo s jiným pečivem opečeným dozlatova.