Recept na pravý vídeňský knedlík pochází z Vídně a je pro něj charakteristický kulovitý tvar. Vždy vytvarujeme přibližně šesticentimetrové koule. Pravý vídeňský knedlík svým základem obsahuje housku a vaří se v ubrousku v páře - takže není oslizlý jako knedlík, který se vařil ve vodě. Podle různých tvůrců se může maličko lišit přidáním koření, - někdo přidává mletý pepř nebo strouhaný muškátový oříšek kromě základního ochucení. Tento recept je originálním. Včerejší housky nakrájíme na drobné kostičky a necháme několik hodin volně proschnout. Nesušíme je v žádném případě v troubě. Do misky dáme dvě vejce. Přilijeme mléko, přidáme sůl a rozšleháme. Směsí zalijeme houskové kostičky a opatrně promícháme. V hrnci rozpustíme máslo a na 2/3 z něj orestujeme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku. Zbytek másla použijeme později. Po vychladnutí obsah hrnce přidáme k houskovým kostečkám i s hrubou moukou a opatrně promícháme. Necháme 1 hodinu odpočinout a potom ještě jednou celé opatrně promícháme. Z těsta pak děláme kulaté knedlíky, které trochu pomastíme máslem a vložíme do pořádně máslem vymazaného ubrousku. Vaříme nad párou cca 15 minut při 100 °C , potom si knedlíky dobře hlídáme, aby se nerozvařily. Uvařené knedlíky vyjmeme, znovu je potřeme rozpuštěným máslem a dáme na podnos. Knedlíky nakrájíme silnou pomaštěnou nití a můžeme servírovat. Podáváme s čímkoliv potřebujeme, je to jemná příloha k masu na šťávě, omáčce a zelenině. Přeji Vám dobrou chuť. :-)))