Staňte se našimi fanoušky na:

Pražská šunka s kroupami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Šunku rozdělíme na 4 stejné kousky, rozpustíme máslo, ze kterého pomalu sbíráme pěnu. Do přepuštěného másla natrháme kerblík, osolíme, opepříme a přidáme šunku, pozvolna prohříváme. Kroupy namočíme do studené vody a necháme asi hodinu, pak vodu slijeme a dáme čerstvou, ve které kroupy s rozmarýnem uvaříme do měkka. Šalotku orestujeme na másle, zalijeme bílým vínem a necháme skoro vyvařit, pak přidáme uvařené kroupy, které zjemníme vychlazeným máslem (konzistence by měla být krémová). Podáváme v hlubokém talíři, doprostřed dáme kroupy, na ně položíme kousek teplé šunky a přelijeme máslem s kerblíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sarka3 |30. řijna 2013
Hmmm, to vypadá moc dobře Odpovědět
wieruska |24. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!