Staňte se našimi fanoušky na:

Pražský koláč s mandlemi

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO: 125 ml mléka sůl 40 g krupic. cukru 1 vejce 30g droždí 60 g másla 300 g hladké mouky NA NÁPLŇ: 500 ml mléka 2 žloutky 50 g krupic. cukru 50 g moučk. cukru 1 a 1/2 vanilk. pudinku 100 g másla NA POTŘENÍ: 40 g medu kůru z poloviny citrónu 40 g krupic. cukru 100 g mandl. lupínků Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si zaděláme kvásek, který necháme vykynout. Mouku promícháme se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vlažné mléko, vejce, vykynutý kvásek a nakonec rozpuštěné máslo. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto, které necháme 30 min. kynout. Poté si uděláme bochánky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Cukr s medem svaříme, přidáme nastrouhanou citr. kůru a mandle. Tuto směs necháme mírně vychladnout a pak jí potřeme povrch bochánků. Pečeme na 180°C 30 minut. Necháme vychladnout a rozřízneme je na 2 půlky. Z mléka, krupic. cukru a vanilk. pudinku uvaříme hustý krém. Ten necháme za stálého míchání vychladnout. Žloutky s moučk. cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny. Zlehka vmícháme do vychladlé směsi a šleháme se změklým máslem na hladký krém. Potřeme jím rozkrojené koláče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |27. března 2013
dala bych si ke kávičce Odpovědět
Aidel |5. března 2013
Vyzkouším Odpovědět
aťka |27. února 2013
Tak tenhle koláč jsem jedla asi tak v 70-tých létech a od té doby jsem jej nikde v obchodě nenašla- moc díky za připomenutí a rcpt. hned si jej vytvořím už mám na něj chutě. Odpovědět
šanela |26. února 2013
moc pěkný recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!