NA TĚSTO: 125 ml mléka sůl 40 g krupic. cukru 1 vejce 30g droždí 60 g másla 300 g hladké mouky NA NÁPLŇ: 500 ml mléka 2 žloutky 50 g krupic. cukru 50 g moučk. cukru 1 a 1/2 vanilk. pudinku 100 g másla NA POTŘENÍ: 40 g medu kůru z poloviny citrónu 40 g krupic. cukru 100 g mandl. lupínků Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si zaděláme kvásek, který necháme vykynout. Mouku promícháme se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vlažné mléko, vejce, vykynutý kvásek a nakonec rozpuštěné máslo. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto, které necháme 30 min. kynout. Poté si uděláme bochánky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Cukr s medem svaříme, přidáme nastrouhanou citr. kůru a mandle. Tuto směs necháme mírně vychladnout a pak jí potřeme povrch bochánků. Pečeme na 180°C 30 minut. Necháme vychladnout a rozřízneme je na 2 půlky. Z mléka, krupic. cukru a vanilk. pudinku uvaříme hustý krém. Ten necháme za stálého míchání vychladnout. Žloutky s moučk. cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny. Zlehka vmícháme do vychladlé směsi a šleháme se změklým máslem na hladký krém. Potřeme jím rozkrojené koláče.