Mléko trochu zahřejeme, přidáme do něj jednou kostku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme do ní špetku soli a nakrájíme na kousky Heru. Přilijeme kvásek a rukama zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Nenecháváme kynout, ale hned tvarujeme preclíky. Těsto rozkrájíme na dílky, z každého vyválíme tenký váleček, odkrojíme kousek a zakulatíme preclík. Část rozšlehaného vajíčka vlijeme na mělký talířek, na jiný talířek nasypeme mák. Každý preclík nejdříve z jedné strany lehce namočíme ve vajíčku a potom v máku. Pečeme na tukem vytřeném plechu až do okamžiku, kdy preclíky začnou růžovět. Jsou křehké, dobré a pokud je nikdo hned nesní, vydrží i několik dní. Místo máku je také můžeme sypat solí a kmínem nebo sezamovými semínky.