Staňte se našimi fanoušky na:

Prejt z vepřového kořínku

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřový kořínek uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořenovou zeleninou doměkka. Pak všechno umeleme na masovém strojku. Část strouhanky navlhčíme vývarem a přidáme ji k prejtu. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu, spojíme vejci a podle potřeby zahustíme suchou strouhankou. Směs nalijeme do dobře vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a ve vyhřáté troubě upečeme. Prejt nakrájíme na řezy a přidáme vhodnou přílohu. Brambory nebo bramborová kaše a se zelným salátem nebo jen s okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!