STUDENÁ OMÁČKA 600g oloupané salátové okurky nahrubo nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme a přidáme 80g bílého hustého jogurtu a 100g zakysané smetany, promícháme. Pak nasekáme svazek kopru (snítku si dáme stranou), přidáme do omáčky a se 4 lžičkami Podravky a lžící oleje zamícháme. Necháme asi hodinu v chladu, nakonec ozdobíme koprem. KOŘENĚNÝ BALKÁN Utřeme menší paličku česneku a přilijeme 500ml oleje, přidáme lžíci Podravky, 3 lžičky červeného pepře (celého). Nakrájíme 550g balkánského sýra, dáme ho do sklenice s uzávěrem a zalijeme olejovou směsí. Necháme 2 dny uležet v ledničce. Před podáváním posypeme pažitkou a natí z jarní cibulky. ROZHUDA Oloupanou větší cibuli nakrájíme nadrobno, 80g nakládaných kapií pokrájíme na kousky a obojí zamícháme do 300g měkkého tvarohu. Přidáme lžíci mleté papriky, osolíme a promícháme. Postupně přiléváme 100ml mléka a znovu promícháme. Rozhudu necháme asi 45 minut v ledničce rozležet, mezitím nasekáme nadrobno čerstvou kapii a rozhudu jí nakonec posypeme.