Staňte se našimi fanoušky na:

Přírodní minutkový krůtí plátek

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžíce mouka hladká
  • olej
  • sůl
  • 2 ks vejce
  • kuřecí, 300 ml vývar
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • pepř
  • prsa plátky, 300 g krůtí
  • worcestrová omáčka
  • 400 g brambory
  • 30 g eidam

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější hranolky. Potřeme je olejem a dáme péct na plechu do trouby při 180°C asi 30 minut (plech potřeme trochou oleje). Maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji necháme zatáhnout, pokapeme worcestrovou omáčkou, zaprášíme moukou a krátce opečeme. Poté podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka asi 30 minut. Vývar se postupně zredukuje a mouka zahustí výpek. Před podáváním masa jej posypeme strouhaným eidamem, aby se stihl rozpustit. Asi 10 minut před dopečením hranolek a masa si uděláme na oleji volská oka, která ochutíme solí, trochou pepře a sladké papriky. Podáváme společně, můžeme přidat tatarku nebo kečup.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!