Dobře vyzrálý roštěnec prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a okořeníme tlučeným jalovcem a necháme asi 6 hodin proležet. Pak jej vložíme do rozpáleného oleje a zvolna po obou stranách pod pokličkou opečeme tak, aby uvnitř zůstal růžový (asi 40 - 50 min). Zbývající tuk zaprášíme moukou, opražíme a rozmícháme ve velmi řídkou šťávu. Vaříme tak dlouho, až se houstnoucí šťáva začne oddělovat od tuku. Vařenou šťávu procedíme přes jemný cedník, podle potřeby dosolíme a necháme na okraji plotny, až tuk ze šťávy dostoupí napovrch. Maso pokrájíme přes vlákno na tenké plátky a na talíři podlijeme tak, aby maso zůstalo na řezu nepolité. Jako příloha se hodí zeleninové saláty, zelenina na másle, vařené nebo opečené brambory i dušená rýže.