Vykostěné kuře zbavíme kůže a půlku prsíček nakrájíme na hranolky, zbytek masa a játra nakrájíme na kostičky. Promícháme se smetanou a piniovými lupínky, okořeníme a osolíme. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb. Listy pórku blanšírujeme a fíky omyjeme v horké vodě, osušíme. Formu vyložíme pečícím papírem, šikmo po obvodu rozložíme listy pórku tak, aby přesahovaly (5 cm) horní okraj. Naplníme do poloviny masovou směsí, do středu položíme 3 fíky a hranolky prsíček, všechno zakryjeme zbytkem směsi a povrch urovnáme. Přikryjeme pórkovými listy a papírem na pečení. Připravenou formu dáme do pekáče, aby byla do poloviny ponořená ve vodě. Pečeme 150 minut na 150°C. Z hotové slijeme vypečenou šťávu, překryjeme fólií a zatížíme. Přes noc ji necháme ztuhnout v lednici. Terinnu ozdobíme plátky nakrájeného fíku.