Staňte se našimi fanoušky na:

Pruhované hrušky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 200 g medu
  • 400 g švestek (vypeckovaných)
  • 250 ml octa (jablečného)
  • 200 ml vody
  • 8 hrušek (bez jádřinců)
  • 6 ks hvězdičkového koření - badyán (celý)

Pracovní postup:

Vodu s medem, octem a badyánem přiveďte k varu. Hrušky rozkrájené na poloviny ozdobně (pruhovaně) oloupeme, švestky krátce povařte v nálevu, vyndejte a naskládejte do sklenic. Pak v nálevu povařte hrušky (nesmí se rozvařit!!!), vyndejte a naskládejte do sklenic ke švestkám. Nálev povařte dalších 15 minut, aby se jeho objem zmenšil asi o 1/3. Horký nalijte i s badyánem na kompot a sklenice dobře uzavřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |25. dubna 2014
Rozpis je na 3 sklenice po 350 ml. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!