Den předem pšenici dobře propláchneme, zbavíme nečistot, zalijeme studenou vodou a necháme změknout. Druhý den vodu slijeme, nalijeme čerstvou a pšenici uvedeme do varu. Vodu opět scedíme, nalijeme čerstvou a znovu dáme vařit. Postup opakujeme takto dvakrát či třikrát, dokud pšenice pouští nečistoty. Pak pšenici uvaříme doměkka. Uvařenou pšenici propláchneme studenou vodou, scedíme, nasypeme v tenké vrstvě na ubrus a necháme 1-2 hodiny proschnout. Pak ji dvakrát umeleme na masovém strojku. Jádra vlašských ořechů rovněž umeleme a pak promícháme s pšenicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Hmotu dobře propracujeme a pak navršíme na mísu do tvaru polokoule. Uhladíme, pokryjeme silnější vrstvou cukru a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů. Uložíme do ledničky a podáváme studené.