Zase jedno ze zdravých jídel, 100% vegan. Musím ale říct, že mi nijak zvlášť nechutnalo. Omáčka je výtečná, pšenice ujde, ale květák se mi zdál nahořklý, ale to asi byl už než jsem ho dala vařit. Zimní zelenina asi většinou nestojí za moc, prostě 200 g pšenice vypereme a 48 hodin ji máčíme ve studené vodě, vodu často vyměňujeme. Potom ji hodinu vaříme na páře spolu s troškou soli a majoránkou. Nakonec vmícháme utřený stroužek česneku a sekanou petrželku. Na dvou lžících oleje necháme změknout cibuli a stroužek česneku, přidáme 500 g oloupaných a pokrájených rajčat, osolíme a 15 minut dusíme. Nakonec vmícháme sekanou jarní cibulku Květák rozčtvrtíme a uvaříme 5 minut v osolené vodě, rozebereme ho na růžičky a na talíři poléváme omáčkou.