Staňte se našimi fanoušky na:

Pšenično-špaldový chléb s ovesnými vločkami

Autor receptu: Sarka3 (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vodu, olej a ocet a začneme vypracovávat těsto. Nemělo by lepit, ale ani být příliš tuhé, v případě potřeby přidáme hladkou mouku. Dobře prohněteme, alespoň 20 min., lehce pomoučíme a necháme vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem, trvá to cca 1,5 hodiny. Poté těsto znovu prohněteme, vytvarujeme bochník požadovaného tvaru, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Mezitím si vyhřejeme troubu na 230°. Připravíme si trochu osolené vody, chléb zlehka potřeme a vložíme do trouby. Po deseti minutách opět potřeme osolenou vodou, teplotu zmírníme na 190° a pečeme cca 50 minut. Během pečení ještě alespoň dvakrát potřeme chléb vodou, aby kůrka nebyla tvrdá. Chlém je hotový, když při poklepání na spodní stranu zní "dutě". Necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |14. července 2013
nádhera Odpovědět
q |8. července 2013
luxusní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!