Maso omyjeme, osušíme, naklepeme. Naklepané plátky potřeme hořčicí, osolíme opepříme. Poklademe plátky šunky, kouskem kvalitního špekáčku, klínkem cibule, okurkou, kouskem špeku, a půlkou uvařeného vejce. Plátky zavineme a převážeme nití. Oloupanou cibuli nakrájíme, hlívu si také nakrájíme. Na rozehřáté sádlo dáme cibuli a restujeme, když nám zbude špekáček, tak ho nakrájíme a přidáme k cibuli. Nakonec přidáme hlívu a restujeme ještě asi 5 min. K základu vložíme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme lákem z okurek, osolíme, opepříme a necháme dusit. Je-li potřeba podléváme vývarem. Měkké maso vyndáme, dolijeme vývarem, zahustíme jíškou a každý podle chuti dosolíme a dopepříme. Ze závitků sundáme nit vložíme zpět do omáčky provaříme a podáváme.