Staňte se našimi fanoušky na:

Pučálka 4-5 porcí

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách namočíme do studené vody na 2-3 dny, vodu každý den několikrát vyměňujeme. Pak hrách slijeme a necháme odkapat, opečeme ho v hluboké pánvi nasucho na sádle (případně másle nebo oleji). Upečený hrách posypeme rozškvařenou slaninou.Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako hlavní chod i jako přílohu. Manželova maminka Pučálku dělala i na sladko, nesolila a nepepřila, ale posypala cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |5. července 2013
Jo, jo - to je ta Pučálka co znám, ale zkusím i tu cizrnu. Odpovědět
Vladenka |12. června 2013
to dělala moje babička Odpovědět
Hana S |12. června 2013
supr Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
tak to jsem ještě nedělala, vyzkouším Odpovědět
damanas|18. března 2014
chtěla bych to taky zkusit, ale není ten upražený hrách potom moc tvrdý? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!