Troubu předehřejte na 190 °C.
Smíchejte mouku s vanilkovým pudinkem Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte sníh, pak postupně přidávejte práškový cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty.
V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh s cukrem. Pomocí stěrky zapracujte mouku s pudinkem na tekuté těsto.
Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut.
Připravte si čistou utěrku a navlhčete ji, rozložte a dejte na ni čistý pečící papír. Upečený plát těsta překlopte lícem dolů na čistý pečící papír s navlhčenou utěrkou a ihned stáhněte pečicí papír, na kterém bylo těsto v troubě. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
Šlehačku, mascarpone a vanilkový cukr ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, naneste šlehačkový krém a posypte jahodami nakrájenými na malé kousky. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami...... Nebo udělejte krém z dvojnásobné dávky a roládu můžete i pomazat, ozdobit krémem a čokoládovými hoblinkami.