Staňte se našimi fanoušky na:

Pudinková roláda s jahodama

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: málo :-)
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 20 min.
+ vychlazení 12 hodin

Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 80 g hladké mouky
  • 1 vanilkový pudink
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžič jahodové marmelády
  • 250 g jahod

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Smíchejte mouku s vanilkovým pudinkem Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte sníh, pak postupně přidávejte práškový cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty.
  2. V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh s cukrem. Pomocí stěrky zapracujte mouku s pudinkem na tekuté těsto.
  3. Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut. Připravte si čistou utěrku a navlhčete ji, rozložte a dejte na ni čistý pečící papír. Upečený plát těsta překlopte lícem dolů na čistý pečící papír s navlhčenou utěrkou a ihned stáhněte pečicí papír, na kterém bylo těsto v troubě. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
  4. Šlehačku, mascarpone a vanilkový cukr ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, naneste šlehačkový krém a posypte jahodami nakrájenými na malé kousky. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami...... Nebo udělejte krém z dvojnásobné dávky a roládu můžete i pomazat, ozdobit krémem a čokoládovými hoblinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!