Staňte se našimi fanoušky na:

Punč a sladké preclíky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PUNČ 4 dl horkého černého čaje, 2 dl rumu, 2 dl griotky, 4 lžíce kandysového cukru, šťávu z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 kousky skořice, 8 hřebíčků, 4 kolečka pomeranče a 4 citronu Čaj přivedeme k varu, přidáme hřebíček, skořici a kandysový cukr, povaříme 3 minuty a necháme ještě další 3 minuty odstát. Ochucený čaj rozlijeme do čtyř silnostěnných sklenek, dolijeme je rumem, griotkou, citronovou a pomerančovou šťávou a do každé sklenice dáme kolečko pomeranče. Punč ozdobíme kolečkem citronu a můžeme i lístky máty. PRECLÍKY - asi 60 kousků 450g mraženého listového těsta v 6 plátcích, 200g marcipánové hmoty, 10 lžic mandlového likéru, lžička perníkového koření, 150g kandovaného ovoce, 1 bílek, 150g tmavé čokoládové polevy Plátky těsta rozprostřeme vedle sebe na potravinářskou fólii a necháme rozmrazit. marcipánovou hmotu smícháme s mandlovým likérem a kořením na perník a vmícháme 130g kandovaného ovoce. Listové těsto potřeme rozšlehaným bílkem a pak marcipánovou hmotou. Plátky těsta srolujeme od krátkých stran do středu. Pak je zabalíme do fólie a dáme asi na 10 minut do lednice odpočívat. Každý svinutý plát těsta nakrájíme ostrým nožem na 10 koleček. Preclíky položíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200°C. Čokoládovou polevu rozlámeme a necháme rozpustit v horké vodní lízni. Trochu vychladlé preclíky namočíme jednou polovinou do polevy, položíme na mřížku a posypeme zbylým kandovaným ovocem. Preclíky necháme usušit a dáme do uzavíratelné dózy. Jednotlivé kousky od sebe oddělíme pergamenem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!