Koupíme nebo upečeme dva dortové korpusy, já peču jeden kulatý a jeden obdélníkový (kdo má, tak v pekáčku od Hery). Kulatý peču ze 6-ti vajec a obdélníkový z 8-mi vajec. Na jedno vejce navážíme 30 g cukru a 30 g polohrubé mouky. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom po částech přidáváme sníh a mouku. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě. Po upečení necháme vychladnout. Připravíme si rozvar - vodu dáme vařit a rozpustíme v ní cukr, podle toho jakou máme želatinu, tak buď dáme do vařící vody a necháme přejít varem nebo ji rozpustíme v chládnoucí sladké vodě. Necháme vychladnout, ochutíme citronovou šťávou a rumem a nalijeme do dvou misek tak, aby nám zbylo i v hrnci - budeme mít rozvar rozdělený na tři díly. Jeden díl zůstane čirý a zbylé dva obarvíme troškou červeného a žlutého potravinářského barviva. Kulatý piškotový korpus podélně překrojíme na dva pláty. Jeden potřeme marmeládou a vrátíme do dortové formy (po upečení jsme ji umyli). Polijeme čirým rozvarem. Obdélníkový korpus nakrájíme na pásky, máčíme je v barevných rozvarech a skládáme je střídavě dokola kolem formy a dále do středu, aby se vytvořily barevné kruhy. Nakonec prolijeme čirým rozvarem, zbylý kulatý plát potřeme taky marmeládou a posadíme ho namazanou stranou na dort. Přitlačíme, prolijeme rozvarem, zakryjeme potravinářskou fólií. Formu obalíme alobalem, kdyby nám přebytečný rozval vytékal, ať ho nemáme v lednici. Dort zatížíme talířem a dáme proležet do lednice (minimálně na 3 hodiny). Nakonec dort potřeme fondánem (koupíme ho v cukrárně, pak ho trochu zahřejeme a dle potřeby naředíme horkou vodou) nebo si udéláme cukrovou polevu - do horké vody prosejeme moučkový cukr a vymícháme do hladka, můžeme kapnout i citronovou šťávu. A protože každý dort by měl být krásně nazdobený, nakonec ho ozdobíme marcipánovými nebo čokoládovými ozdobami.