Máslo, 100g cukru a sůl utřeme do pěny. Jedno po druhém zašleháme vejce. Přidáme citronovou kůru a mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme do tukem vymazané dortové formy. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě, necháme vbychladnout ve formě na mřížce. Švestky necháme okapat, šťávu si zachytíme. Povaříme 200 ml ovocné šťávy, víno, rum polovinu citronové kůry, citronovou šťávu, 35g cukru a koření na svařák. Necháme asi 5 minut louhovat a koření vyndáme. Solamyl hladce rozmícháme v 5 lžících šťávy. Punč znovu povaříme a zahustíme škrobem. Vmícháme švestky. Kompot rozetřeme na korpus a dort dáme asi na 2 hodiny do chladu. Smetanu a omáčku v prášku dáme do mísy a vyšleháme dotuha. Dort uvolníme z formy, potřeme vanilkovou šlehačkou a asi na 15 minut dáme do chladu. Zbytek šťávy z ovoce doplníme vodou na 125 ml, do šťávy postupně přimícháme dortovou polevu a zbytek cukru a citronové kůry, skořici, badyán a povaříme. Koření vyndáme a polevu lžící nalejeme na dort, ozdobíme ho citronovou spirálkou (případně i badyánem). Nakonec ho ještě dáme před podáváním na 30 minut do chladu.