TĚSTO: 5 vajec, 250g cukru krupice, 250g polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 80g jahodové marmelády, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy - RUMOVÝ ROZTOK: 3 lžíce rumu, 4 lžíce studené vody, červené a žluté potravinářské barvivo - POLEVA: 400g moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vařící vody, špetka červeného potravin. barviva + jahody na ozdobení Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi 1/3 cukru. Pak přidáváme žloutky střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem, nakonec lehce vmícháme mouku a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Dortovou formu (raději menší a vyšší) vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, nalijeme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut při 180°. Z rumu, vody a potravinářského barviva si připravíme žlutý a červený roztok. Upečený korpus necháme vychladnout a podélně jej rozkrojíme na 3 díly. Střední díl nakrájíme na kostky, polovinu kostek namočíme v červeném a zbytek ve žlutém roztoku. Spodní část dortu vrátíme do formy, potřeme marmeládou a naskládáme na ni barevné kostky, znovu lehce potřeme marmeládou a přiklopíme vrchní částí korpusu. Po celém povrchu zatížíme, formu zabalíme do fólie a necháme v chladu do druhého dne ztuhnout. Prosátý cukr utřeme s rumem, přidáme vroucí vodu a znovu třeme až je poleva hustá a hladká. Oddělíme 2 lžíce polevy a obarvíme červeným potravinářským barvivem. Dort vyndáme z formy a po celém povrchu jej přelijeme světlou polevou, červenou polevou dort na povrchu ozdobíme a nakonec na dort rozložíme jahody.