Staňte se našimi fanoušky na:

Punčový extrakt a čokoládové laskonky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

EXTRAKT Hřebíčky, badyán, vanilku, nové koření skořici, citronovou a pomerančovou kůru povaříme ve 350 ml vody. Asi 10 minut necháme mírně vařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, zahřejeme a procedíme přes jemné sítko. nakonec přidáme rum a extraktem naplníme lahve s uzávěrem. K pití použijeme 1-2 lžíce extraktu do sklenice černého nebo ovocného čaje, nebo jen horké vody. Extrakt vydrží v chladu a temnu 4-6 týdnů. LASONKY Mandle umeleme najemno, nastrouháme 75g čokolády. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, vmícháme moučkový cukr a škrob, pak mandle, 1 lžící espressa a strouhanou čokoládu. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hubičkou s velkým otvorem a na plechy s pečícím papírem nastříkáme asi 60 hromádek. Pečeme v troubě asi 15 minut na 160°C, pak necháme vychladnout. Zbytek čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Máslo utřeme do krému přidáme žloutek, moučkový cukr a zbylé espresso. Nakonec vmícháme čokoládu a vždy 2 kousky cukroví spojíme krémem. Nakonec ještě můžeme pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!