Suroviny na korpus: vejce, cukr krupice(330g),hladká mouka,vanilkový cukr, prášek do pečiva a olej Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny (nejlépe v robotu). Posijeme mouku a přidáme kypřící prášek a po částech ručně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec tenkým pramínkem vlijeme olej a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme do dvou stejně velkých vymazaných dortových forem a pečeme na 160°C cca 30 minut. Upečené korpusy obrátíme dnem vzhůzu a necháme vychladnout. Potom opatrně vyjmeme. Suroviny na cukrový rozvar: voda, cukr krupice (750g), rum,ovožel, červené a žluté potravinářské barvivo Ovožel uvaříme v potřebném množství vody podle návodu na obalu, je potřeba 500ml čirého rozvaru, který rozdělíme do dvou nádob a do každé přidáváme po špetkách nebo kapkách potravinářské barvivo podle vlastního uvážení. (do jedné nádoby žluté a do druhé červené barvivo) Dokončení dortu: Jeden korpus rozřízneme podélně na půl a obě poloviny namažeme po řezné straně meruňkovou marmeládou. Jednu polovinu vložíme zpět do formy. Druhou použijeme na závěrečné přiklopení. Druhý korpus rozřízneme na 4 stejně široké kruhy. Nejdříve řežeme největší kruh a směřujeme směrek ke středu kde nám zůstane malý kruh, větší kruhy rozřízneme napůl,j aby se nám lépe namáčely. Střídavě je namáčíme do teplých barevných rozvarů (musí být namočeny opravdu hodně až skoro do rozpadnutí,když se rozpadnou,nevadí, doskládáme je do formy.) Začneme červeným půl kruhem(největším),který namočený vložíme do formy na namazaný korpus. Pak dalším půl kruhem pokračujeme a doplníme kruh o stejné velikosti do formy. Následuje kruh menší tentokrát máčený ve žlutém rozvaru. Pokračujeme dokud všechny kruhy vložíme do formy. Nakonec celé přiklopíme druhým namazaným půlkruhovým korpusem , zatížíme prkénkem a hrncem s vodou a necáme uležet nejméně 6 hodin. Nejlepší je uležení do druhého dne. Celý dort polejeme cukrovou polevou. (Prosátý cukr nasypeme do misky(150g), přilijeme citronovou šťávu(2lžíce) a vmícháme rum(podle chuti). Potom přidáme vroucí vodu(2 lžíce). Cukrovou směs utřeme na hladkou lesklou polevu. (část si odložíme a přibarvíme ji podle návodu potravinářským barvivem- použijeme na ozdobu). Nebo lze celá poleva nahradit rozpuštěnou čokoládou.