V míse vyšleháme bílky se špetkou soli, pak zašleháme cukr krupicový (30g) a potom prosátý cukr moučkový. Pro chuť můžeme přidat i špetku soli. Vyšleháme do pevného sněhu. Lžící klademe na plech s pečícím papírem hromádky sněhu, posypeme je cukrem a dáme do trouby nahřáté na 120°C. Pečeme 5 minut, aby povrch zpevnil, ale nesmí se zbarvit. Pak teplotu snížíme na 100°C a pusinky sušíme dalších asi 50 minut do růžova. V misce vyšleháme žloutky s cukrem, dužinou z vanilkového lusku, citronovou kůrou a polovinou vína do pěny. Misku posadíme nad páru, přilejeme zbytek vína a opatrně šleháme do zhoustnutí. Teplota pěny nemá překročit 65°C , aby se žloutky nezačaly srážet. Pusinky vyskládáme na podnos do tvaru pyramidy a polejeme je hustým šodó.