Staňte se našimi fanoušky na:

Quiche flamande

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO - 250g hladké mouky, 1vejce, 30ml mléka, 150g másla, špetku soli NA NÁPLŇ - 400g šunky, 1 pórek, 5dkg másla, sůl, pepř NA ZÁLIVKU - 0,5l 30% smetany, 3 vejce, 1dl mléka, sůl, 15dkg strouhaného ementálu Ingredience na těsto zpracujeme do hladkého těsta, které necháme 2 hodiny odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme na tenký )cca 1cm) plát. Těsto opatrně vložíme do pečící formy, uhladíme a vidličkou propícháme (aby se neudělaly boule). Povrch překryjeme pečícím papírem, který zatížíme pečícími kuličkami nebo hrachem (aby těsto "nevyskočilo" nahoru). Pečeme na 160°C asi 15 minut. Pečící papír sundáme a asi 3 minuty na 160°C dosušíme. Šunku a pórek nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na másle. Smícháme ingredience na zálivku, orestovaný pórek a šunku poklademe na koláč, zalijeme zálivkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C 30-40 minut (dokud se vejce nespojí se smetanou). /zdroj časopis "7/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Dobrý recept, co se týká fota - je k poznání jak quiche vypadá :-). Odpovědět
sosik |26. řijna 2013
Delala jsem, jen jsem jeste pridala zampiony, je to moc dobre... Odpovědět
milmach |19. července 2013
dobré Odpovědět
Lucie10 |18. července 2013
trochu rozmazaná foto Odpovědět
i |17. července 2013
zkusím Odpovědět
Martin82|17. července 2013
1*, zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!