Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.
Řepu oloupeme a podle velikosti můžeme rozpůlit.
Z utřeného česneku, tymiánu, kmínu a oleje si připravíme marinádu, kterou řepu potřeme a zabalíme do alobalu.
Pečeme 25 minut na 200 °C. Poté řepu nakrájíme na plátky a ty poklademe na předpečené těsto.
Smetanu smícháme s vejci a koriandrem a polovinu směsi nalijeme na řepu.
Ořechy nasekáme nahrubo a polovinu jich nasypeme na korpus.
Další vrstvou bude polovina sýra nastrouhaná nahrubo.
Následuje smetanová směs, ořechy a nakonec sýr.
Pečeme 25 minut na 185 °C.