Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C. Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr. Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání. Pečeme 30 minut na 200 °C.