Listové těsto rozválíme pomocí hladké mouky na plát o síle asi 3mm a vyložíme jím dno i boky kulaté dortové formy s nízkmi okraji. Vložíme zatím do chladničky. Na rozpáleném oleji orestujeme dosklovita nadrobno nasekanou cibulku, přidáme povolený špenátový protlak a na mírném ohni za častného míchání chvíli podusíme, aby byl hustý. Odstavíme z ohně, vmícháme česnek utřený s trochou soli, opepříme bílým pepřem a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout. Dvě vejce vyšleháme do pěny, přisypeme dvě třetiny dávky sýra a promícháme. Vaječnou směs prošleháme se špenátovým protlakem. Dno koláčového korpusu potřeme vrstvou špenátové směsi. Vrch obložíme šunkovým salámem, uprostřed koláče vytvoříme mírnou prohlubeň, do které rozklepneme zbylé vejce. Vložíme do trouby vyhřáté přibližně na 200°C a pečeme asi 8 minut. Pak příkon tepla trochu zmírníme na 185°C a koláč ještě 15 minut dopékáme. Asi 3 minuty před koncem pečení posypeme povrch koláče zbylým sýrem. Koláč podáváme horký i vychlazený, rozkrájený na výseče.