Na těsto: 300g hl.mouky, 240g másla, 120g mlet.vlaš.ořechů, 120g moučk. cukru Do prosáté mouky přidat mleté ořehy, cukr, změklé máslo a vypracovat těsto, nechat v lednici asi 30 minut odpočinout. Na kávovou hmotu: 250g moučk.cukru, 100g másla, 1 žloutek, 60g mlet.vlaš.ořechů, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 50g čokolády na vaření, 50ml uvařené silné kávy, džem podle chuti Do mísy dát máslo, cukr, žloutek, ořechy, kakao,rum a zalít trochou silné kávy. Vypracovat tužší dobře tvarovatelnou hmotu (pokud je řídká, zahustit ještě ořechy nebo rozdrobenými piškoty). Na pomoučeném válu vyválet těsto na tenkou placku a kulatou formičkou vykrájet malá kolečka. Dát naplech a péct na 180°C dozlatova. Po upečení nechat vychladnout a kolečka potřít džemem. Z kávové hmoty vytvarovat zrna a tupou hranou příborového nože do každého zrna vytlačit rýhu. Zrba namočte do poloviny v rozpuštěné čokoládě. Pak zrna položit na připravená kolečka a nechat ztuhnout.