Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku. Osolíme podle chuti mořskou solí a necháme uležet do druhého dne v lednici. Půl hrnku pohanky si propláchneme a zalijeme horkou vodou z konvice. Přikryjeme poklicí, kastrůlek zabalíme do útěrky a vložíme do peřin, kde nám dojde. Na oleji si zprudka orestujeme kuřecí kostičky, přihodíme na kousky nakrájenou papriku, na čtvrtky nakrájená rajčátka, kousek pórku nakrájeného na kolečka a taktéž na kolečka nakrájeného řapíkatého celeru. Zeleninu necháme mírně zavadnout, okořeníme čili papričkami a přidáme již měkkou pohanku. Vše promícháme, prohřejeme, podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři posypeme sýrem.