Staňte se našimi fanoušky na:

Ragú alla Bolognese - základní recept

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ragú alla bolognese - jedná se o dušenou směs sekaného masa a zeleniny. Je základem zejména pro pokrm Lasagne alla Bolognese. Pro 4 osoby potřebujeme: 250 g hovězího masa (na pečení), 250 g vepřového masa (libovější), 100g Pancetty (lze nahradit italskou klobáskou salsiccia - má méně tuku), 3 lžíce olivového oleje extra vergine Bertolli, hrudka másla, 1 cibule, 1 celer, 200 ml červeného vína Carano, 250 ml masového vývaru, 200 ml sekaných rajčat/rajčatového pyré Mutti, sůl,pepř, 200 ml plnotučného mléka Na směsi oleje a másla na oleji osmahneme do růžova jemně nasekanou cibuli, mrkev a celer,potom přidáme nasekané masoa dobře asi 6 minut orestujeme. Ochutíme solí a pepřem, přidáme rajčata, víno a vývar a dusíme pod poklicí 30 minut. Ke konci ještě přidáme mléko a prohřejeme. Dochutíme solí dle potřeby. Ragú je připraveno pro další zpracování. Například na lasagne, canneloni, tagliatelle a podobně. V lednici vydrží v pohotovosti 2-3 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
Oprava: ukládám si Odpovědět
Hana S |24. května 2014
do oblíbených. Odpovědět
Hana S |24. května 2014
tkládám si Odpovědět
Hana S |24. května 2014
recept Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Dobrý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!