Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová marmeláda

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ze 2 citronů citronová šťáva
  • 1,5 lžičky koriandru (koření, tlučený nahrubo)
  • 1 lžíce citronové kůry (strouhané)
  • 1 kg želírovacího cukru 1:1
  • 1 kg rajčat (zralých)

Pracovní postup:

Omytá rajčata na špičce nařízněte do kříže, spařte je horkou vodou, oloupejte a nakrájejte (semínka odstraňte). Nakrájená rajčata dejte do kastrolu, zasypte želírovacím cukrem, zalijte citronovou šťávou a pomalu uveďte do varu. Rajčata nechte na mírném ohni jen probublávat. Během vaření vmíchejte koriandr, lžící sbírejte pěnu. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Pak marmeládu odstavte a rozdělte do čistých sklenic, uzavřete je a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!