Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opečeme dokřupava. Okořeníme ho solí, pepřem i skořicí a vyjmeme. V horkém vypečeném tuku orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme protlak a krátce ho zpěníme. Přilijeme sterilovaná rajčata a 250ml vody. Směs přivedeme k varu. Polévku nakonec výrazně okořeníme solí i pepřem a pod pokličkou povaříme při mírné teplotě přibližně čtvrt hodiny. Petrželku opereme, vytřepeme a nakrájíme na tenké proužky. Polévku potom rozmixujeme a doladíme solí, pepřem, octem a cukrem. Maso v ní už pouze prohřejeme. Naservírujeme ji do misek. Na závěr do jednotlivých porcí zlehka přimícháme smetanu a posypeme je jemnými proužky hladké petrželky.